Pilaf Cu Urzici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • urzici proaspete (cate doriti eu am folosit cam de 20 de ori cat ai prinde cu mana urzici proaspete
  • nu le-am cantarit)
  • 1 ceapa
  • ulei o cana orez
  • o lingura delikat de legume

Mod de preparare

Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip. Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da in clocot adaugam urzicile le fierbem aproximativ 20 min. Dupa ce au fiert le scurgem si le tocam marunt iar zeama ramasa o pastram.

Calim o ceapa in putin ulei, punem urzicile o lingura de delikat si le lasam sa fiarba adaugand din cand in candzeama ramasa de la fierberea urzicilor. Punem orezul spalat si lasam sa fiarba. Daca zeama s-a terminat putem sa mai adaugam apa la fiert.

Aceasta mancare se poate manca calda dar si rece e foarte buna

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort ciocolatos - de post

Nu imi imaginam ca un tort de post poate fi atat de gustos. Pe cuvant de bucataras, o deliciosenie de tort a...

Desert tort ciocolatos - de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj