Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip. Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da in clocot adaugam urzicile le fierbem aproximativ 20 min. Dupa ce au fiert le scurgem si le tocam marunt iar zeama ramasa o pastram.
Calim o ceapa in putin ulei, punem urzicile o lingura de delikat si le lasam sa fiarba adaugand din cand in candzeama ramasa de la fierberea urzicilor. Punem orezul spalat si lasam sa fiarba. Daca zeama s-a terminat putem sa mai adaugam apa la fiert.
Aceasta mancare se poate manca calda dar si rece e foarte buna
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.