Pilaf cu Dovleac sau Risotto Con la Zuccca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani orez
  • 1 cana dovleac ras
  • o bucatica unt
  • jumatate pahar vin alb sau vin spumos
  • supa de zarzavat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline cateva linguri
  • o jumatate ceapa
  • parmezan optional
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Eu l-am servit langa pui la cuptor: wink: . Se pune untul impreuna cu uleiul intr-o cratita dupa care se adauga ceapa taiata marunt se caleste un pic si se adauga orezul se caleste si el pana absoarbe tot lichidul din cratita si se pune vinul.

Dupa ce sa evaporat alcoolul din vin se pune dovleacul se lasa la fiert impreuna si se completeaza din cand in cand dupa nevoie cu supa de zarzavat.

Eu am folosit apa calda si un pic de knorr se mesteca mai des cand este gata se pune o bucatica de untcat o nuca se mesteca, untul il face cremos si parmezan cui ii place. Se pune sare si piper dupa gust.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa