Parmigiana de Vinete (Fara Cuptor)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vinata
  • 1 mozzarella
  • pulpa de rosii
  • sare
  • busuioc
  • parmezan ras
  • ulei

Mod de preparare

Fara cuptor pentru caa cea traditionala este coapta in cuptor

numele de parmigiana nu vine de la parmezan cum poate se poate crede mai usor ci de la modul in care se aseaza vinetele in straturi ca si jaluzelele " Parmiciana" in dialect

taiem vinata felii si o frigem pe gratar sau o puteti frige in ulei, eu am preferat gratarul

asezam intr-o tavita de unica folosinta (din cele de aluminiu subtire) pulpa de rosii cu putin ulei, felii de vinata, mozzarella si iar pulpa de rosii si tot asa pina cind terminam straturile cu mozzarella si parmezan ras

ideala ar fii o tigaie din fonta cu capac in care sa puteti pune tavita, eu am folosit o cratita de fonta smaltuita din Romania

am incalzit pe flacara cratita, am asezat in ea tavita cu parmigiana, am pus capacul si am micsorat focul la mediu, am asteptat 10 minute si iata minunea ... cratita a functionat ca un cuptor :)

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Mixt de peste prajit in tuci

Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....

Mixt de peste prajit in tuci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.