Orez Prajit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana orez cu bobul lung
  • 2 linguri unt
  • un ardei gras colorat
  • o lingura sos de soia
  • o cana supa de legume concentrata
  • dovleac rosu
  • cateva cuburi
  • sare
  • piper
  • patrunjel frunze

Mod de preparare

Se topeste untul in tigaie wok sau teflon, se adauga ardeiul taiat mai mare, dovleacul cubulete si se amesteca mereu. Se pune un praf de sare si cand s-a inmuiat dovleacul putin, adaugam orezul uscat si-l prajim pana devine lucios, apoi stingem cu putina supa fierbinte si putin sos soia, putin piper, amestecam mereu si la urma decoram cu patrunjel tocat.

Bobul de orez trebuie sa ramana destul de tare fara sa se terciuiasca.

Pofta buna!
Se serveste fierbinte decorat cu felii de lamaie alaturi de carne fiarta sau peste la gratar.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...