Orez cu prune uscate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr prune deshidratate
  • 300 gr orez
  • 100-150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • un bat de scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Alegem prunele de codite si eventualele impuritati, le spalam in cateva ape caldute, apoi le punem la fiert in apa curata si le dam cateva clocote.

Le lasam sa se raceasca, apoi, le scoatem din apa in care au fiert (pe care o pastram!) si scoatem samburii.

Punem prunele la loc in apa in care au fiert, adaugam orezul (ales si spalat in cateva ape),(proportia: 1masura orez - 3 masuri lichid), putina sare, coaja intreaga (nerasa) de la o jumatate de lamaie si eventual un bat de scortisoara.

Lasam sa dea un clocot si adaugam zaharul caramelizat stins cu zeama in care au fiert prunele. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, aprox 40 de minute.
Nu mai amestecati!

Cand orezul este gata fiert, scoateti coaja de lamaie si batul de scortisoara.

Se serveste rece.

Se poate pregati si cu carne de porc, de preferinta afumata!

Pofta buna!

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza

Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza Aceste placinte se fac in mod traditional dintr-un...

Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura