Orezul va fi spalat in 2-3 ape reci spre a indeparta orice urma de amidon, dupa care 30 min se lasa la umflat in putina apa. Prunele afumate le spalam in apa calda si le tragem un clocot rapid si iute pana se umfla si isi revin la forma initiala.
Aurim ceapa si ardeiul gras in ulei la care punem doua linguri de miere de albini, sau ardem doua lingure de zahar si punem peste ceapa si ardei.
Orezul umflat, si prunele prefierte le asezam peste ceapa, turnam zeama de prune din cea care am clocotit prunele, dam cu sare si piper, si la focul cel mai mic lasam sa si faca de cap orezul nostru.
In momentul in care se apropie de suprafata orezul nostru il dam deoparte lasandui putina zeama sa se lafaie in voie.
Acoperit cu un capac dupa un sfert de ora se poate servi
La servire se alaturaverdeata, un laptar cu chisleag fece din zamnic, capacit cu un strat consistent de smantana grasa si untoasa
Am răsfoit rețetele de la Penyy, preparate de Alex Petricean și mi-a făcut cu ochiul rețeta asta numai bună gătită...
Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock PotO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata