Orez cu Prune Afumate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Orez 300 gr
  • Prune afumate 500 gr
  • 2 cepE
  • 2ardei grasi
  • Ulei 50ml
  • Piper boabe
  • Busuioc
  • Menta
  • Miere de albine
  • Sare

Mod de preparare

Orezul va fi spalat in 2-3 ape reci spre a indeparta orice urma de amidon, dupa care 30 min se lasa la umflat in putina apa. Prunele afumate le spalam in apa calda si le tragem un clocot rapid si iute pana se umfla si isi revin la forma initiala.

Aurim ceapa si ardeiul gras in ulei la care punem doua linguri de miere de albini, sau ardem doua lingure de zahar si punem peste ceapa si ardei.

Orezul umflat, si prunele prefierte le asezam peste ceapa, turnam zeama de prune din cea care am clocotit prunele, dam cu sare si piper, si la focul cel mai mic lasam sa si faca de cap orezul nostru.
In momentul in care se apropie de suprafata orezul nostru il dam deoparte lasandui putina zeama sa se lafaie in voie.

Acoperit cu un capac dupa un sfert de ora se poate servi
La servire se alaturaverdeata, un laptar cu chisleag fece din zamnic, capacit cu un strat consistent de smantana grasa si untoasa

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.