Orez cu Brocoli la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g brocoli
  • 1 kg cartofi
  • un morcov
  • doua cepe
  • 300 g orez
  • 400 g bulion
  • 50 ml ulei de masline
  • foi de dafin
  • piper boabe (condimentele se pun dupa gust)
  • sare sau delikat dupa gust
  • apa cat sa depaseasca compozitia cu aproximativ 2 cm

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt, morcovul se da pe razatoare, brocolii se rupe buchetele mici, cartofii se taie rondele si se amesteca toate cu orezul spalat.

Peste, se adauga bulionul, uleiul de masline, foile de dafin, piperul boabe, delikatul si apa cat sa depaseasca cu 2 cm intreaga compozitie. Se lasa la cuptor pana ce se rumeneste putin si scade apa (dar nu in totalitate).

Se serveste cald.
Pofta buna! ! !

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...