Musaca de post cu cartofi

Portii
6
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 cartofi mai marişori
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras rosu (pentru culoare)
  • ½ dovleac
  • 5-6 ciuperci
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curăţăm cartofii, îi feliem şi le dăm un clocot.

Spălăm morcovul , îl curăţăm şi-l dăm prin răzătoare. Tăiem mărunt ciupercile, ceapa şi dovlecelul , apoi le călim câteva minute cu o lingură de ulei. Condimentăm după gust. După ce oprim focul, adăugăm mărarul tocat şi amestecăm.
Pregătim un vas (potrivit pentru cuptor) în care aşezăm un strat de cartofi, apoi un strat de legume şi la final un strat de cartofi.
Dăm tava la cuptor, pentru aproximativ 30-40 minute. Când se rumenesc cartofii, scoatem tava. Lăsăm puţin să se răcorească, apoi porţionăm.

Presărăm puţin pătrunjel proaspăt tocat şi servim.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti