Se curata ceapa, morcovii, se taie ceapa marunt si se pune intr-o cratita cu ulei sa se inabuseasca putin, se adauga morcovii taiati rondele si mazarea, apoi se adauga cana de orez si patru cani da apa, se lasa sa se fiarba la foc mic. In acest mod am pregatit un pilaf cu mazare si morcov.
Separat se fierb cartofii, se curta de coaja si se taie in rondele subtiri. In pilaf dupa ce s-a racit am adaugat 2 linguri de gris ca sa se lege in loc de oua.
Se tapeteaza o tava cu ulei si pesmet, se adauga un strat de cartofi, unul de pilaf, altul de cartofi, pilaf si ultimul strat eu l-am lasat de cartorfi, se pune puitin ulei deasupra sau margarina si se presara putin pesmet.
Se baga la cuptor la foc moderat pentru cca 30 minute (depinde de cuptor).
Pofta buna!
O inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata