Musaca de cartofi cu linte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 200 g linte,
  • 1 ceapa,
  • 4 linguri ulei,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 lingura bulion
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Fierbi lintea (dupa ce ai tinut-o cateva ore la inmuiat in apa rece), o scurgi si dupa ce s-a racit o treci prin masina de tocat carne. In paralel cu lintea ai pus si cartofii sa fiarba in coaja. Ii cureti dupa ce au fiert si ii tai felii. Tai ceapa marunt si o calesti in ulei. Adaugi lintea, mai tii cateva minute tigaia pe foc, pui sare, piper, cimbru dupa gust.

Ungi o cratita sau o forma termorezistenta cu ulei si presari cu pesmet. Pui un strat de cartofi, unul de linte, alternativ, avand grija sa termini cu un strat de cartofi.

Amesteci bulionul cu o ceasca de apa si putina sare si torni peste cartofi. Dai musacaua la cuptor sa se rumeneasca. O servesti calda, presarata cu verdeata, insotita de muraturi sau salata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.