Mulahul A Lesinat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata mare - taiata in felii verticale si decojita
  • 1 ceapa - taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi - taiati felii subtiri
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel si corindru proaspat
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Mullahul este un hoge (dupa Google translate) sau un cleric, invatat musulman, iar in unele tari musulmane el este liderul moscheei. Probabil, v-ati intrebat deja ce are a face mulahul cu gatitul, se pare ca unul dintre ei a gustat acest fel de mancare si a lesinat, atat de mult i-a placut (parca suna aiurea sa zic ca a lesinat de placere. Imi aduce aminte de Imam Bayildi, care inseamna Imamul a lesinat si cel mai probabil, vinetele prajite fac preasfiintiile lor sa-si piarda constiinta.

Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor, astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie. Se pun deoparte si se prajesc ceapa, usturoiul, la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.

Se toc marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin, se presara cu patrunjel si coriandru (se potriveste de minune) si se serveste cald sau rece, ideal ar fi cu niste lipii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de loboda

Nu prea se împacă ai mei cu genul acesta de ciorbe, dar mie îmi plac, iar primăvara sunt chiar indicate, ajută...

Ciorba de loboda
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj