Mulahul A Lesinat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata mare - taiata in felii verticale si decojita
  • 1 ceapa - taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi - taiati felii subtiri
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel si corindru proaspat
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Mullahul este un hoge (dupa Google translate) sau un cleric, invatat musulman, iar in unele tari musulmane el este liderul moscheei. Probabil, v-ati intrebat deja ce are a face mulahul cu gatitul, se pare ca unul dintre ei a gustat acest fel de mancare si a lesinat, atat de mult i-a placut (parca suna aiurea sa zic ca a lesinat de placere. Imi aduce aminte de Imam Bayildi, care inseamna Imamul a lesinat si cel mai probabil, vinetele prajite fac preasfiintiile lor sa-si piarda constiinta.

Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor, astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie. Se pun deoparte si se prajesc ceapa, usturoiul, la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.

Se toc marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin, se presara cu patrunjel si coriandru (se potriveste de minune) si se serveste cald sau rece, ideal ar fi cu niste lipii.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...