Mulahul A Lesinat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata mare - taiata in felii verticale si decojita
  • 1 ceapa - taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi - taiati felii subtiri
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel si corindru proaspat
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Mullahul este un hoge (dupa Google translate) sau un cleric, invatat musulman, iar in unele tari musulmane el este liderul moscheei. Probabil, v-ati intrebat deja ce are a face mulahul cu gatitul, se pare ca unul dintre ei a gustat acest fel de mancare si a lesinat, atat de mult i-a placut (parca suna aiurea sa zic ca a lesinat de placere. Imi aduce aminte de Imam Bayildi, care inseamna Imamul a lesinat si cel mai probabil, vinetele prajite fac preasfiintiile lor sa-si piarda constiinta.

Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor, astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie. Se pun deoparte si se prajesc ceapa, usturoiul, la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.

Se toc marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin, se presara cu patrunjel si coriandru (se potriveste de minune) si se serveste cald sau rece, ideal ar fi cu niste lipii.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.