Melanzane Alla Sarda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1kg de vinete (3 bucati mari)
  • -4 sau 5 rosii
  • -3 catei de usturoi
  • -10 linguri ulei de masline
  • -sare
  • -piper
  • -o legatura de patrunjel proaspat

Mod de preparare

Vinetele se spala, se sterg cu un servet si se taie rondele. Dupa ce ati terminat de taiat vinetele, cu ajutorul unui cutit, crestati fiecare bucata in parte. Dupa ce le-ati crestat, pe toate, se pun intr-o strecuratoare, se arunca sare peste ele si se amesteca. Se lasa in strecuratoare, pana le veti pune in tava.

Dupa ce ati pregatit vinetele, se lasa deoparte si se pregatesc rosiile. Asadar, rosiile se spala, se taie in patru si se scot semintele. Dupa aceea se taie marunt. Se rad cateii de usturoi si se pun peste rosii. Se taie marunt si patrunjelul si se pune peste rosii. Se adauga sare, piper si 5 linguri de ulei de masline.

Dupa ce ati terminat cu rosiile, putem sa ne apucam de asamblarea lor, in tava. Asadar, incepem cu un strat de vinete. Peste vinete punem rosii. Si continuam cu un strat de vinete, un strat de rosii, pana folosim toate ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de rosii.

Punem celelalte 5 linguri de ulei de masline peste vinete, punem folie deasupra tavii si dam tava in cuptorul preincalzit, pana vinetele sunt moi.
Se servesc calde, cu fripturica pe langa sau simple:)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Melci cu unt reteta turceasca

Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu...

Melci cu unt reteta turceasca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj