Mazare cu Jambon si Ou

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg mazare cruda
  • 1 ceapa mediana
  • 100g jambon
  • 1 morcov mic
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de vegeta de legume
  • 1 lingura de marar tocat marunt
  • 2 oua mediane

Mod de preparare

Ceapa se poate taia ca pentru prajeala, solzisori sau se poate pune intreaga, ca apoi sa se scoata, pentru cei carora nu le place ceapa.

Se pune mazarea la fiert la foc moderat timp de jumatate de ora. Daca alegem sa punem ceapa intreaga, atunci se va pune si ceapa la fiert impreuna cu mazarea.
Se va folosi aproximativ 1, 5 l apa.

Separat se toaca (ceapa) morcovul rondele si jambonul in patratele.
Se caleste ceapa impreuna cu morcovul si cand sunt gata se adauga jambonul, se acopera cu un capac si se lasa deoparte.

In cratita in care s-a fiert mazarea ar trebui sa mai ramana putin lichid, daca nu a ramas se mai adauga o canuta de apa.

Se adauga vegeta si prajeala si se mai lasa pe foc moderat cateva clocote, astfel incat sa nu sece de tot.
Separat se prepara o omleta din cele 2 oua, care se taie in patrate de marimea unei nuci si se incorporeaza in mancare.

Se ia de pe foc, se presara mararul deasupra si se acopera cu capacul.
Pofta buna.
Se poate servi pe o farfurie intinsa cu crutoane de paine asezate strategic (las la imaginatia fiecaruia modul de aliniere).

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...