Mancarica de fasole verde cu dovlecei

Portii
8
Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde
  • 4-5 dovlecei
  • 3 cepe
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura zdravana de marar
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.
Fasolea se rupe in doua sau trei bucati, in functie de cat sunt de mari pastaile.
Ceapa taiata marunt se caleste in 2-3 linguri cu ulei, apoi se adauga usturoiul feliute.. Lasam putin pe foc si punem ardeiul gras taiat fasiute, morcovul si patrunjelul date pe razatoarea cu ochiuri mari.
Dupa ce le calim impreuna pret de cateva minute(si cu un strop de apa), adaugam fasolea si dovleceii taiati cuburi. Presaram cimbru, punem foile de dafin si turnam apa calda cat sa acopere legumele.
Lasam la fiert si cand sunt aproape gata adaugam pasta de tomate.
La final, potrivim de sare si punem mararul verde, tocat marunt.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.