Se spală bine urzicile, se scurg şi se curăţă de codiţe. Se pun la fiert 1 l de apă cu puţină sare, într-o oală încăpătoare. Când apa dă în clocot, se adaugă urzicile şi se fierb bine, ale mele au fost gata în 10 minute. Se scot urzicile într-un alt vas şi se lasă la răcit. se mărunţesc bine, de preferat, la blender, pentru a fi cât mai fine. Apa în care au fiert nu se aruncă, pentru că ne va trebuie la pasul următor.
Mai departe, se înfierbântă puţin ulei într-o tigaie, se adaugă usturoiul verde tocat mărunt şi se stinge cu apa în care au fiert urzicile. Se adaugă şi urzicile, apoi se mai subțiază cu zeama de la urzici, în funcție de consistența dorită. Se mai lasă un pic să fiarbă, apoi se dau de pe foc.
Pentru mămăligă, se pun la fiert 1 l de apă cu 2 linguriț rase cu sare, într-un tuci. Când apa fierbe, se adaugă mălaiul în ploaie. La început are consistența unui terci, dar pe măsură ce fierbe, se îngroașă. Se lasă să fiarbă arox 20 minute, depinde dacă doriți o mămăligă mai moale sau mai vârtoasă. Când începe să clocotească, se amestecă energic cam două minute şi se dă de pe foc.
La final se pregătește un sos din hrean ras, apă, sare, după gust și oțet.
Se servesc alături de mămăligă caldă și sosul de hrean.
Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 20 min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-urzici-de-post.html
Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura