Aceasta reteta de mancare de urzici am invatat-o de la mama, este o reteta tocmai buna pentru primavara, pentru ca va improspateaza sangele si va da energie.
Se spala bine urzicile si se scurg.
Se pune apa la fiert cu putina sare si, cand aceasta da in clocot, se adauga urzicile. Se fierb cam 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg.
Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine.
Se caleste ceapa in ulei incins, pana se face galben-aurie. Se adauga si 3 catei de usturoi, apoi se stinge cu zeama de urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic. Se adauga inca un polonic cu zeama, apoi urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde.
Se serveste cu mamaliga calda si hrean ras. De asemenea, se pot servi alaturi de oua ochiuri sau fierte, dar pentru ca suntem in perioada Postului, de data aceasta le-am servit fara oua.
Reteta se gaseste si pe blogul meu.
Pofta Buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.