Mancare de Praz cu Masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 tulpini de praz
  • o ceapa potrivit
  • o cescuta de ulei
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • foaie de dafin
  • masline 300g
  • suc de rosii 250 ml
  • o cesca vin alb

Mod de preparare

Se spala prazul, se curata de frunzele verzi si se pastreaza numai portiunea alba a tulpinii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in cratita.

Cand a devenit aurie, se adauga prazul care se inabuseste la foc mic pana se inmoaie.

Se adauga condimentele si maslinele si se fierbe timp de aproximativ 20 de minute.

La sfarsit se adauga sosul de rosii si vinul pentru ai da un gust deosebit.

Pofta buna!
Se serveste cald

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.