Mancare de legume de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • varza alba proaspata taiata fin
  • cartofi rondele de 2-3 mm
  • usturoi
  • ulei
  • sos de rosii (pasta, bulion)
  • condimente pentru friptura (la plic)

Mod de preparare

In tava de cuptor (inalta de 4-5 cm) se pune ulei foarte putin, cat sa fie gresat fundul tavii, si se aseaza in straturi alternative varza taiata si catofi rondele.
Se piseaza usturoiul, se adauga sosul de rosii, se face cu apa si condimentele de friptura un amestec cat sa ajunga in tava peste legume pana la nivelul ultimului strat de legume.
Se acopera cu folie de aluminiu ce intr un colt de tava se perforeaza sa iasa aroma si sa clocoteasca lent continutul.
Se da la cuptorul preincalzit dar nu incins, dupa 40 minute se ridica folia, se testeaza stadiul de preparare si la nevoie se mai lasa 10 minute in cuptor tava, cu folia detasata, cat sa scada din sos pana la jumatate.
Aroma degajata si gustul minunat al mancarii rezultate te provoaca noi ispite de acest gen la cuptor!
pofta buna!
Se poate asezona cu verdeata-cimbru, oregano

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.