Mancare de Gutui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg gutui
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 50 gr faina
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Gutuile nu se curata de coaja, doar se spala foarte bine si se sterg cu un servet de bucatarie.

Se taie apoi in sferturi si se curata de seminte si de partea tare din apropierea lor, apoi se taie felii potrivite, ca acelea de portocala.

Se trec feliile pe rand, prin faina si tot pe rand se prajesc in ulei bine incins apoi se scot in alt vas.

In uleiul ramas se pune restul de faina si zaharul si se amesteca pe foc pana incepe sa se caramelizeze zaharul.

Se stinge cu 100 ml vin amestecat cu 300 ml apa si se mai dau cateva clocote, amestecand ca sa nu se faca cocoloase.

Se toarna peste gutuile prajite si se mai clocotesc impreuna cateva minute.

Se serveste calda sau rece.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.