Mancare de ciuperci cu telina (de post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci taiate feliute
  • 300 gr telina taiata cubulete
  • 100 gr praz taiat marunt
  • 300 ml suc de rosii, sau 2 linduri de bulion diluat cu apa
  • 2 cepe taiate solzisorii
  • 4 linguri ulei
  • maghiran, tarhon, verdeata taiata marunt
  • sare, piper

Mod de preparare

Intr-o cratita punem uleiul si calim ceapa si prazul 2-3 min.
Adaugam telina, ardeii, ciupercile si 100ml. apa sau supa de legume. Lasam sa fiarba 10-15min. cu capacul pus.

Punem apoi si sucul de rosii (sau bulionul) impreuna cu mirodeniile, verdeata taiata marunt, potrivim de sare si piper. Mai fierbem cu focul mic 15 min.

Se serveste cu paine prajita si muraturi, sau alta salata.

Se serveste cu paine prajita si muraturi, sau alta salata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...