Această mâncare e o improvizație proprie și nu o să vă vină să credeți ce bună este, perfectă pentru acest anotimp!
Mai întâi despicam vinetele în două, facem niște incizii pe lungime, le împănam cu căței de usturoi, le ungem bine cu ulei , le asezonam și le coacem 30 de minute, la 230 de grade Celsius, în cuptorul preincalzit, până ce pulpa lor se înmoaie.
Separat, fierbem cartofii întregi cca. 20 de minute, îi curatam și îi feliem bucăți mai mici.
Într-o tigaie antiaderenta, încingem puțin ulei, calim cele două cepe verzi tocate cca. 5 minute, adăugăm sare, piper, sosul de ardei, pulpa de vinete coapte tocată. In compoziția rezultată, punem doua ouă, cașcaval tocat marunt, câteva frunze de cimbru, amestecăm bine, mai asezonam dacă e cazul.
Intr-un recipient potrivit, uns cu unt, așezăm un strat de cartofi, asezonam, punem câteva bucăți de unt, apoi sosul de vinete, la final, roșiile feliate rondele, asezonam, adăugăm praful de zahăr, puțin ulei, câteva fire de cimbru, oregano uscat și coacem totul la temperatura medie, cca. 30 de minute.
Poftă bună!
O modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.
Desert tarta de cocos cu grisO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura