Ludaie la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Taiem ludaia pe jumate, scoatem samburii si il portionam in bucati potrivite.

    Incalzim cuptorul in prealabil timp de 15 minute la foc mare. In tava punem folie de alumniu (cu partea stralucitoare inspre tava), si peste asezam bucatile de ludaie. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 60 minute (la mine a durat 120 min, caci am copt 2 tavi) sau mai usor... Lasam la copt pana furculita intra usor in bucata de bostan.

    Cand e copt, scoatem din cuptor bucatile de ludaie si putem servi dupa preferinta fiecaruia, fie presarat cu sare, fie presarat cu zahar sau simple. (eu le prefer cu sare)

    Ingrediente putine si totusi obtinem un produs finit de nota 10 (asta in cazul in care sunteti fani bostani).

    Pentru cei care nu stiu Ludaia = Bostan - este un regionalism folosit prin partile Binsului (Beius ).

    Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

    Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

    Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

    Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

    Prajitura pufoasa cu piersici

    Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.