Ludaie la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Taiem ludaia pe jumate, scoatem samburii si il portionam in bucati potrivite.

    Incalzim cuptorul in prealabil timp de 15 minute la foc mare. In tava punem folie de alumniu (cu partea stralucitoare inspre tava), si peste asezam bucatile de ludaie. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 60 minute (la mine a durat 120 min, caci am copt 2 tavi) sau mai usor... Lasam la copt pana furculita intra usor in bucata de bostan.

    Cand e copt, scoatem din cuptor bucatile de ludaie si putem servi dupa preferinta fiecaruia, fie presarat cu sare, fie presarat cu zahar sau simple. (eu le prefer cu sare)

    Ingrediente putine si totusi obtinem un produs finit de nota 10 (asta in cazul in care sunteti fani bostani).

    Pentru cei care nu stiu Ludaia = Bostan - este un regionalism folosit prin partile Binsului (Beius ).

    Altfel de Cozonac cu Nuca

    Pasca traditionala

    Drob de miel

    Parteneri
    Bucataras.RO

    Ciorba de fasole cu afumatura de porc

    De cele mai multe ori, cand prepar fasole( boabe), fac intai ciorba, iar a doua zi, dupa ce mancam zeama, transform ce ramane...

    Ciorba de fasole cu afumatura de porc
    Culinar.RO

    Oua vopsite in foi de ceapa

    Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

    Oua vopsite in foi de ceapa
    Gustos.RO

    Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

    Drob de miel in foietaj