Legume picante

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g morcovi taiati rondele
  • 100 g cartofi taiati cuburi
  • 100 g fasole verde
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 ardei iute taiat marunt
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita turmeric (sau curcuma)
  • 100 g conopida in buchetele mici
  • 100 ml lapte de cocos
  • 3 linguri de ulei
  • Pentru pasta picanta
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 cm de ghimbir taiat marunt
  • 1 ardei iute tocat
  • 1/2 lingurita de fenel
  • 100 g rosii taiate marunt

Mod de preparare

Ingredientele pentru pasta picanta se blenduiesc bine.
Intr-o oala, se pune uleiul, se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua iute, coriandrul, turmericul si sare dupa gust, se amesteca bine si se da focul mic, se adauga cartofii, apoi se acopera oala cu un capac. Dupa 10 minute, se adauga conopida, fasolea verde, se pune pasta picanta facuta la blender.
Se acopera oala cu un capac si se lasa la foc mic inca 15 minute, se opreste focul si se adauga laptele de cocos si se amesteca.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...