Iahnie de naut

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g naut
  • 350 g rosii in bullion taiate marunt
  • 1 lingura bullion
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 frunze dafin
  • rozmarin,
  • piper boabe si macinat
  • sare, patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune la inmuiat in apa nautul cel putin 12 ore. Se scurge si se pune la fiert cu o frunza de dafin, doua linguri ulei, un catel de usturoi , rozmarin, sare si boabe de piper timp de o ora.

Se poate folosi si naut din conserva care nu mai necesita fierbere.

Un morcov se rade iar calalalt se taie bastonase,se taie ceapa marunt, si se calesc in doua linguri de ulei adaugand 100 ml apa sau supa de legume. Se lasa pe foc cca 4-5 min, apoi adaugam bulionul desfacut intr-o canita cu apa calda,adaugam sare si piper macinat dupa gust si mai lasam la foc inca 5 min.

Nautul fiert si scurs de apa se amesteca cu sosul , o frunza de dafin se presara patrunjel si se da la cuptor timp de 30 min.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Roxana

Tortul este pentru nepoata mea,de aceea i-am dat numele ei.A vrut un tort cu blat ciocolatos şi cremă de brânză,dar şi...

Tort Roxana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj