Gulas de cartofi

Portii
8
Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,2 kg cartofi
  • 6 cepe marisoare
  • 3 ardei grasi
  • 1 legatura patrunjel sau marar
  • 1 lingurita paprika ardei dulce
  • 1/2 lingurita paprika iute
  • 1 1/2 lingurita chimen
  • putin cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Ceapa, curatata si spalata, se taie pestisori si se caleste in cateva linguri de ulei, turnand din cand in cand cate putina apa calda, pana se inmoaie bine si formeaza un sos.
Adaugam ardeii spalati, curatati si taiati fasii, nu foarte subtiri.
Lasam legumele la calit cateva minute, adaugam boiaua, cimbrul, chimenul, foile de dafin si apoi cartofii taiati cubulete.
Turnam apa cat sa acopere legumele si lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt bine patrunsi.
La final, adaugam pasta de tomate si verdeata tocata marunt.
Este o mancare pe cat de simplu de preparat, pe atat de gustoasa si potrivita in zilele de post.

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Mancarica de legume gratinata

Luscos Ardelenesc