Gulas de cartofi

Portii
8
Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,2 kg cartofi
  • 6 cepe marisoare
  • 3 ardei grasi
  • 1 legatura patrunjel sau marar
  • 1 lingurita paprika ardei dulce
  • 1/2 lingurita paprika iute
  • 1 1/2 lingurita chimen
  • putin cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Ceapa, curatata si spalata, se taie pestisori si se caleste in cateva linguri de ulei, turnand din cand in cand cate putina apa calda, pana se inmoaie bine si formeaza un sos.
Adaugam ardeii spalati, curatati si taiati fasii, nu foarte subtiri.
Lasam legumele la calit cateva minute, adaugam boiaua, cimbrul, chimenul, foile de dafin si apoi cartofii taiati cubulete.
Turnam apa cat sa acopere legumele si lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt bine patrunsi.
La final, adaugam pasta de tomate si verdeata tocata marunt.
Este o mancare pe cat de simplu de preparat, pe atat de gustoasa si potrivita in zilele de post.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

A venit vara si mi-am propus sa diversific salatele/aperitivele. De multa vreme ma tenteaza sa probez bulgurul. Dupa o...

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.