Gratin de Cartofi si Varza de Bruxelles

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 cartofi
  • 400 g de varza de Bruxelles
  • 1 pachet de branza topita
  • 250 g de cascaval ras
  • 400 ml de smantana lichida
  • 80 g de unt
  • 1 lingura de vegeta
  • piper
  • usturoi

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiam in rondele nu foarte groase. Curatam verzele si le fierbem in apa cu putina sare, le taiam in doua. Ungem o tava adanca cu unt. Taiam usturoiul in feliute foarte fine pe care le asezam pe fundul tavii (puteti taia catelul de usturoi in doua si freca tava daca nu va place sa aveti bucatele prin gratin).

Mai intai vom aseza un rand de cartofi, peste care vom pune feliile de branza topita, apoi un rand de varza, iar branza, terminam cu ultimul rand de cartofi. Amestecam smantana lichida cu vegeta si piper si varsam deasupra gratinului.

Presaram un strat grosut de cascaval ras, untul taiat in cubulete si dam la cuptor cam 20-30 de minute la 220 grade C. Lasam sa se racoreasca putin si servim ca acompaniament sau natur.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Un tort care iti incanta toate,dar toate papilele gustative...Un tort lejer, blat insiropat cu cafea, crema racoroasa de...

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj