Gratin de Broccoli cu Telina si Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 capatani de broccoli ceva mai micute
  • 1 bucata telina mijlocie ca marime
  • 2 cartofi
  • pesmet dupa dorinta
  • parmesan/peccorino
  • 7o gr unt
  • 4-5 linguri de smantana
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi (optional)

Mod de preparare

Se spala si se curata de coaja cartofii si telina dupa care se taie bucatele si se fierb in apa cu sare, impreuna. Intre timp se spala, se desparte in buchetele broccoli si se pune la fiert pentru 3 minute in apa sarata, clocotita. Dupa aceia se scot, se trec prin jetul de apa rece pentru a opri procesul de fierbere si ii lasam in strecuratoare.

Luam un vas termorezistent, ungem cu unt si apoi presaram din belsug niste pesmet. Punem deoparte si incercam cartofi si telina. Daca sant fierti, strecuram de apa in care au fost. Amestecam cu usturoi pisat marunt (daca folosim) si punem o jumatate din cantitate in vasul cu pesmet.

Presaram putin parmesan si apoi asezam deasupra buchetelele de broccoli (jumatate de cantitate), apoi punem cateva cubulete de unt printre si acoperim iar cu cartofi (a doua jumatate) si broccoli din nou, iarasi cateva cubulete de unt, parmesan ras si pesmet din belsug (totul in straturi), sa acoperim bine totul.

Presaram iarasi putin parmesan si deasupra punem cateva linguri de smantana si dam la cuptor, la temperatra mare pana prinde o crusta usor aurie. Se serveste caldut, simplu sau ca si garnitura la carne rasol

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.