Ghiveci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg dovlecei
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg mazare
  • 1 vanata
  • 1 kg rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 praz
  • 1 ardei gras
  • 1 ceasca ulei
  • 5 cepe mari
  • 1 legatura de marar si patrunjel
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

1) Curatam si spalam zarzavaturile.
2) Ceapa, prazul si ardeiul taiate solzi se calesc in ulei.
3) Adaugam in ordine: cartofii, vanata, mazarea, morcovii si dovleceii taiati rondele.
4) Punem apa, fara sa se depaseasca nivelul zarzavaturilor.
5) Cand sunt bine fierte, adaugam rosiile decojite si date prin razatoare, usturoiul tocat marunt, sarea, piperul si cateva foi de dafin.
6) Mai lasam pe foc 10 minute.
7) Dupa ce se indeparteaza de pe foc, adaugam verdeata taiata marunt.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...