Ghebe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg ghebe
  • 2 cepe
  • sare
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Ghebele se aleg, se curata de codite si se spala cu multa apa rece.

In ultima apa, puneti putin otet.

Se toaca ghebele marunt si se pun pe foc mic (fara apa) cu putina sare si se fierb 10-12 minute.

Se curata o ceapa, se taie pestisori si se rumeneste in putin ulei.

Se adauga peste ghebe si se mai clocotesc impreuna cateva minute.

Se servesc cu mujdei de usturoi sau se face un sos alb cu o lingura de faina si 400 ml smantana.

Dupa ce se mai fierb inca 3-4 minute se trage de pe foc si se pune mult patrunjel verde tocat marunt.

Ghebele care se pun la borcan se spala bine, se innabusa cateva minute apoi se pun in borcane curate peste care se toarna un bait fierbinte, facut din 3 cana (300 ml) apa, 1 cana otet, 1 lingurita sare, 10-15 boabe de piper si o foaie de dafin.

Se pun capace si se dau la rece in camara.


Se servesc cu mamaliga.

Sunt foarte bune calde, cu mamaliga rece sau reci, cu mamaliga fierbinte.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.