Garnitura de Leguma

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 floreta de broccoli
  • 10 fire de sparanghel
  • 1 ceapa rosie (mare)
  • ulei
  • 1 ardei rosu
  • 250-300 g ciuperci proaspete
  • ulei
  • sare
  • piper
  • usturoi

Mod de preparare

Se spala sparanghelul, se curata daca este nevoie. Ceapa se curata, se spala se taie marunt. Ciupercile se curata de coaja, se spala, se taie felii. Sparanghelul se taie bucati mici de vreo 4 cm.

In ulei incins se pune ceapa tocata, se prajeste, se adauga sparanghelul si broccoli, se prajesc cateva minute (daca e cazul se poate adauga cateva linguri de apa, poate 2 nu mai mult).

Intr-o alta tigaie se prajesc ciupercile si ardeiul. Dupa ce sant gata cele 2 compozitii se amesteca intre ele, se drege de sare si piper, se adauga usturoiul tocat marunt, se mai tine pe foc 1 minut si gata. Se serveste cald cu putin cascaval deasupra, daca preferati, ca si garnitura langa o carnita fiarta, friptura...

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...