Fasole facaluita

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana cu fasole boabe albe
  • 1 cana cu fasole boabe negre
  • 500 g ceapa
  • 2 frunze de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 ceasca ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura pasta de rosii
  • malai

Mod de preparare

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, alba si neagra, iar cand incepe sa fiarba, se adauga la fiecare cate 1/2lingurita bicarbonat pentru urgentarea fierberii.
Dupa 20 min, se scurge fasolea, se clateste cu apa rece, se pune din nou la fiert, tot separat si in fiecare vas se adauga 1 ceapa curatata si taiata in sferturi, 1 morcov rondele, 1 frunza de dafin si putina sare.
Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara fasolea, se scoate dafinul, se rastoarna in blender, se paseaza foarte bine impreuna cu usturoiul curatat si impartit in doua, apoi se scoate in boluri separate.
Fiecare piure se potriveste de gust cu sare si piperm apoi se mixeaza, adaugand la fiecare cate 2 linguri ulei turnat cate putin ca la maioneza, pentru un gust deosebit.
Uleiul ramas se pune intr-un vas pe foc si se caleste ceapa ramasa tocata marunt, dupa ce s-a rumenit, se adauga pasta de rosii, se amesteca, apoi se lasa deoparte.
Pentru prezentare, se pune pe farfurie un inel de inox, apoi 2linguri mamaliga, se niveleaza, urmand 2 linguri fasole neagra, se niveleaza, apoi 2linguri fasole alba, se niveleaza si la final se acopera cu ceapa prajita; se scoate inelul, apoi se serveste cu muraturi. 
Se mai poate servi, pusa pe farfurie cu lingura, alaturi salata de sfecla rosie cu morcov si paine prajita.

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Racitura de porc

Am vazut multe feluri de racituri, cu legume in ea, insa fiecare are stilul lui de a prepara racitura. Aceasta reteta, noi o...

Racitura de porc
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.