Se spala si se curata dovleceii. Se taie in jumatati, apoi se scobesc cu atentie ca sa nu se strice peretii.
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc, se adauga orezul spalat si bine scurs, miezul de la dovlecei si se stinge cu 3 cesti cu apa.
Se adauga o lingurita cu gris sau pesmet, mararul tocat marunt si se potriveste de sare si piper. Aceasta umplutura se tine in cuptor la un foc potrivit, aproximativ 25 min. pana se umfla bine orezul.
Dupa ce s-a racit, se umplu dovleceii, pe care ii asezam intr-o tava unsa. Se baga tava in cuptor la un foc potrivit, pana se rumenesc putin. Dupa ce s-au rumenit, se toarna sosul de rosii si se mai lasa inca 10 min. in cuptor.
In umplutura se pot adauga si 200 g ciuperci taiate marunt.
Pofta buna!
Se servesc calzi.
Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.
Placinte ardelenesti cu branzaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.