Dovlecei Umpluti la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 dovlecei potriviti
  • o ceasca orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri suc de rosii
  • 2 linguri untdelemn
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita gris sau pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala si se curata dovleceii. Se taie in jumatati, apoi se scobesc cu atentie ca sa nu se strice peretii.

Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc, se adauga orezul spalat si bine scurs, miezul de la dovlecei si se stinge cu 3 cesti cu apa.

Se adauga o lingurita cu gris sau pesmet, mararul tocat marunt si se potriveste de sare si piper. Aceasta umplutura se tine in cuptor la un foc potrivit, aproximativ 25 min. pana se umfla bine orezul.

Dupa ce s-a racit, se umplu dovleceii, pe care ii asezam intr-o tava unsa. Se baga tava in cuptor la un foc potrivit, pana se rumenesc putin. Dupa ce s-au rumenit, se toarna sosul de rosii si se mai lasa inca 10 min. in cuptor.

In umplutura se pot adauga si 200 g ciuperci taiate marunt.

Pofta buna!


Se servesc calzi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de zmeura (fara samburi)

Gem de zmeura (fara samburi)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj