Dovlecei in Crusta Crocanta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 300 ml iaurt sau smantana
  • 200 g pesmet alb
  • 150 g telemea de vaci
  • 3 lg ulei de masline
  • piper
  • sare
  • Sos:
  • 200 ml smantana 12%grasime
  • 2 lgt ierburi provance
  • 1 lgt praf de usturoi
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.

Sosul l-am preparat astfel: smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi, ghimbir macinat, piper sare. De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit... sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.

Se servesc atat calzi,cat si reci, alaturi de sosul de smantana.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa