Dovleacul se taie in doua pe lungime, se scobeste, pulpa se tine separat (se foloseste la supa). Carnea de pui se feliaza subtire, slaninuta se taie bucatele. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt, patrunjelul si mararul, spalate, se toaca si ele, cascavalul (daca este cazul) se rade pe razatoarea de mere.
Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa, se prajeste 2-3 minute dupa care se adauga carnea de pui si slaninuta. Se lasa la prajit, pana iese ceva grasime din slanina si puiul este pe 85% facut. Se adauga, piper, sare (aveti grija sa nu fie mult pentru ca si vegeta este sarata), vegeta, se mai tine pe foc 1 minut apoi se pune deoparte.
Ardeiul se spala, se taie cubulete, se adauga peste amestecul de carne (nu pe foc). Cu umplutura asta se umplu dovleceii care inainte se sareaza putin si se lasa asa, apoi se spala de sare si se scurg.
Din cratita cu umplutura puneti cate un strop de ulei in fiecare ardei, adaugati umplutura, apoi se presara pesmet peste carnita, cascaval, patrunjelul tocat si mararul, se aseaza o felie de rosie deasupra (pentru decor) si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate, se presara un strop de cascaval peste rosie si se pune din nou la cuptor pentru 1 -2 minute (sa se topeasca cascavalul).
Se serveste cu sos de marar sau fara, dupa preferinta... parerea mea este ca e mai bun cu sos.
Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...
Desert biscuiti cu smantana fermentataAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.