Cum se Taie Ceapa Cubulete

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Pasul 1: Taiati ceapa in jumatate
    Taiati ceapa necuratat in jumatate, pe lungime, pe la capatul radacinii, folosind un cutit de bucatarie. In felul acesta, ceapa este mai usor de curatat si ofera fiecarei jumatati o parte plata pentru stabilitate.

    Pasul 2: Curatati ceapa
    Taiati ambele capete ale fiecarei jumatati, indepartand capatul cu radacina (cea care are mustati), lasand o mica parte pentru a putea tine foile de ceapa laolalta si cel opus. Cu un cutit pentru curatat, prindeti capatul cojii fiecarei jumatati, dinspre partea unde a fost radacina si trageti de ea. Daca primul strat de coaja are bucati dure sau ca de hartie, indepartati-le si pe ele.

    Pasul 3: Taiati jumatatea de ceapa in felii
    Asezati jumatatea de ceapa pe un tocator, cu partea plata in jos si cu capatul opus radacinii spre dumneavostra.
    Tineti bine cu degetele, ambele parti laterale ale jumatatii de ceapa.

    Folosind un cutit de bucatarie, faceti o serie de taieturi in lungime, la distante egale, atat de groase, cat doriti sa fie feliile de ceapa.
    Folositi ca atare sau taiati cubulete.
    Pentru a obtine cubulete de ceapa, nu taiati complet feliile pana la radacina.

    Pasul 4: Taiati jumatatea de ceapa pe orizontala
    Intoarceti lama cutitului, astfel incat sa fie paralela cu tocatorul.
    Faceti o serie de taieturi orizontale, atat de groase, cat doriti sa fie la sfarsit cubuletele.

    Pasul 5: Taiati jumatatea de ceapa transversal
    Tinand inca jumatatea de ceapa cu degetele, taiati-o transversal in cubulete.

    Altfel de Cozonac cu Nuca

    Pasca traditionala

    Drob de miel

    Parteneri
    Bucataras.RO

    Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos

    S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉 P.S. Am și eu un ghiveci cu căpșuni...

    Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos
    Culinar.RO

    Oua vopsite in foi de ceapa

    Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

    Oua vopsite in foi de ceapa
    Gustos.RO

    Drob de miel in foietaj

    Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

    Drob de miel in foietaj