Crema fina de ciuperci

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sare,
  • jumatate de kg de ciuperci champinion,
  • un morcov,
  • o ceapa ,
  • ulei de masline,
  • o lingura de smantana,
  • sare,
  • piper,
  • o lingurita de legume dehidratate fara sare

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se caleste ceapa taiata fin, morcovul dat prin razatoarea mica si ciupercile spalate si taiate feliute, cand incep sa se inmoaie, se pun si 200 ml apa, se sareaza pipereaza, se adauga si legumele deshidratate fara sare si se lasa sa fiarba cca 30 minute la foc domol. Dam tigaia sa se racoreasca un pic, apoi dam la blender totul, adaugand cate un strop de ulei de masline (cca 50 ml) si la sfarsit smantana. Daca vrem o consistenta mai lichida, adaugam un pic de supa de legume, dar de preferat este sa aiba o consistenta mai groasa si cremoasa. Se serveste felii de ciuperci calite si crutoane de paine.
Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti