Crema de Fasole (minestra)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500-600 g fasole boabe alba
  • 2-3lg ulei
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de frunzulite de rosmarin
  • sare
  • piper
  • 300-350 g bulion sau pasta de rosii

Mod de preparare

Se pune fasolea in apa de seara pt. a doua zi. Punem fasolea sa fiarba. Separat, intre timp, se pune usturoiul la calit cu rosmarinul pentru cate secunde, dupa care adaugam bulionul si sarea. Se lasa cam 10 min. si se adauga fasolea deja fiarta (apa in care a fiert fasolea nu se arunca) si se lasa alte 10-15 min. la foc mic.

Cand da primul clocot se ia de foc si se freca (ca pentru fasolea frecata); dupa care se pune din nou pe foc si adaugam una-doua cani din apa in care a fiert fasolea, timp de cateva minute. La sfarsit piper dupa gust.
Se serveste calda.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.