Crema de Conopida

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o conopida mica
  • jumatate de legatura de marar
  • 100 grame smantana/iaurt
  • 1 lingura ulei de masline
  • cateva bucatele de usturoi
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalam conopida, o desfacem in bucatele cat mai mici si o punem la fiert intr-un vas cu apa si putina sare. Cand e gata, scurgem de apa si lasam sa se racoreasca.

Intr-un vas cu peretii inalti, punem buchetele de conopida fiarta, mararul intreg, uleiul de masline, sare, piper, usturoi si smantana. Mixam bine pana obtinem o pasta omogena.

Se serveste cu paine prajita sau chiar cu paine tip Wassa.

Noi am trecut-o si la pachetel.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...