Desfaceti conopida in buchetele mici, spalati-o si tineti-o circa 5 min in apa rece. Scurgeti.
Intre timp, puneti apa sarata la fiert, intr-o oala mai mare si adaugati conopida cand apa clocoteste. Lasati sa fiarba 5- 7 min, acoperit, la foc mic, doar cat sa se inmoaie putin. Scurgeti.
Asezati buchetelele de conopida, in strat uniform, intr-un vas termorezistent uns unt si condimentati cu sare si piper.. Separat, topiti untul intr-un vas, adaugati usturoiul si caliti sub 1 min, la flacara mica, amestecand continuu si avand grija sa nu se arda.
Puneti faina, omogenizati bine, turnati laptele si lasati sa fiarba la foc mic pana ce obtineti un sos ca o smantana, amestecand mereu. Dati deoparte, condimentati cu sare, piper (dupa gust), nucsoara si inglobati parmezanul ras, omogenizand bine.
Turnati peste conopida, iar deasupra presarati uniform nuca. Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit sau pana ce nuca capata o culoare frumos aurita.
Conopida cu nuca poate fi servita, atat fierbinte, cat si rece.
Constitue o mancare vegetariana in sine, dar poate fi si o garnitura rafinata langa preparatele din carne.
O nouă rețetă faină cu produse de lahttp://www.foodville.ro/ , promovata de Gina Bradea. Aici...
Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si maslineEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj