Ciuperci Pleurotus la Gratar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci pleurotus mai mari
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura mustar
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 capatani usturoi mai mari (eu am pus 4 mai mici)
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se spala bine, se taie coditele (acestea sunt prea tari si nu se fac bine pe gratar), lasandu-se doar palaria. Acestea se pun la scurs.

Intre timp se prepara sosul:
Usturoiul se zdrobeste si se freaca cu sarea si uleiul. Treptat se adauga restul de ingrediente pe rand: mustarul, boiaua dulce, boiaua iute, piper dupa gust (eu am pus foarte putin) si zaharul. Se omogenizeaza bine toate dupa care se adauga putin pe fiecare ciuperca si se intinde pe toata suprafata acesteia. Acest procedeu se repeta la toate ciupercile.

Ciupercile se aseaza una peste alta intr-un vas, se acopera cu o folie si pun la frigider pentru aproximativ o ora.

Dupa ce le-am scos de la frigider acestea se pun pe gratarul incins cu filamentele in sus, la foc potrivit. Se lasa aproximativ 7 minute pe o parte si 7 minute pe cealalta parte.
Cand s-au rumenit se iau de pe gratar si se serrvesc ca garnitura sau chiar ca fel principal la o masa de post.
Se poate adauga optional mujdei.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa