Ciuperca Portabela Pane la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ciuperca portabela
  • putin ulei de masline sau in spray
  • 6 linguri de panko (sau pesmet normal)
  • oregano uscat dupa gust
  • menta uscata dupa gust
  • patrunjel uscat dupa gust
  • busuioc uscat dupa gust
  • sare si piper, dupa gust
  • 4 linguri de pecorino (ras) sau alta branza dupa placul dvs

Mod de preparare

In primul rand, panko este pesmetul japonez .... cum este asta??
Nimic spectaculos .... e doar miezul de paine uscat, deci e alb la culoare. Forma sub care se usuca sau painea din care este obtinut, nu o cunosc, dar pot sa spun ca este un pesmet care nu absoarbe uleiul prea tare.

Deci se masoara pesmetul/panko si se pune intr-un vas, dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, dupa dorinta si gustul dvs. Normal ca ciuperca nu se pune in amestec. Ea se curata de coaja si de lamele si se taie felii de grosimea degetului.

Se spala, se usuca cu un servetel absorbant, se unge cu ulei dupa aceia si asa umeda se tavaleste prin amestecul de pesmet, se preseaza putin ca sa se lipeasca bine faramiturile de paine.
Se aseaza pe o tava, una langa alta si se pun in cuptorul preancalzit la 350F (180C).

Se coc aproximativ 15 minute (sau pana feliile de ciuperca sant moi), dupa care se scot din cuptor, se stropesc cu ulei (spray) si se pun sub broil sau sub gratarul aragazului pentru 30 de secunde, numai cat sa prinda o usoara crusta aurie deasupra. Daca nu aveti gratar/broil atunci se poate lasa asa cum este, oricum pesmetul normal se prajeste suficient in cuptor.

Se scoate din cuptor, se decoreaza cu patrunjel si busuioc tocat, se serveste rece langa cateva felii de rosii

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...