Se lasa lintea la inmuiat de cu seara. a doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece. Cand e fiarta, se strecoara si se paseaza cu blenderul sau la robot.
Separat, se inmoaie feliile de paine in apa si se storc; se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei. Apoi, se amesteca lintea cu ceapa calita, usturoiul, painea, patrunjelul tocat, sarea, piperul si se stropeste compozitia cu cateva picaturi de zeama de lamaie (daca nu puneti, chiftelutele vor fi un pic inecacioase).
Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti sa puneti putina faina ca sa se lege mai bine. Apoi modelati chiftelutele, le dati prin faina si le prajiti in ulei incins.
Se pot servi ca aperitiv, langa branzeturi si legume de sezon.
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.