Se lasa lintea la inmuiat de cu seara. a doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece. Cand e fiarta, se strecoara si se paseaza cu blenderul sau la robot.
Separat, se inmoaie feliile de paine in apa si se storc; se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei. Apoi, se amesteca lintea cu ceapa calita, usturoiul, painea, patrunjelul tocat, sarea, piperul si se stropeste compozitia cu cateva picaturi de zeama de lamaie (daca nu puneti, chiftelutele vor fi un pic inecacioase).
Daca vi se pare prea moale compozitia, puteti sa puneti putina faina ca sa se lege mai bine. Apoi modelati chiftelutele, le dati prin faina si le prajiti in ulei incins.
Se pot servi ca aperitiv, langa branzeturi si legume de sezon.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.