Chiftelute de Fasole si Orez

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr fasole boabe
  • 100 gr orez
  • 1 felie paine
  • 2 bucati ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • faina

Mod de preparare

Lasam fasolea de cu seara la inmuiat pana dimineata iar a doua zi o punem la fiert in apa calda cu un praf de sare. Lasam sa dea in 2-3 clocote si aruncam prima apa. O punem din nou la fiert cu alta apa.

Curatam morcovul, patrunjelul si ceapa. Le dam prin razatoarea mare si le adaugam la oala in care fierbe fasolea impreuna cu foile de dafin si 1 lingurita sare. Intre timp punem la fiert si cei 100 gr orez separat. Felia de paine o punem la inmuiat in apa rece.

Cand fasolea e fiarta, o scurgem de zeama si o trecem prin masina de tocat carne impreuna cu orezul fiert si felia de paine inmuiata si presata bine. Adaugam apoi cimbrul, sare, piper dupa gust, patrunjelul verde tocat si usturoiul pisat. Framantam bine compozitia, formam chiftelute pe care le dam prin faina si apoi le prajim in ulei incins.

Pofta Buna ! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri fragede

Reteta luata de la Deyu! super bune :X eu am folosit cocos in loc de nuci :D

Fursecuri fragede
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj