Chiftele Indiene

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 100 gr mazare (din conserva) ghimbir ras
  • 1 lingura de boia dulce
  • 2 lingurite de curry sau curcuma
  • boia picanta
  • coriandru
  • 4 linguri de pesmet
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se curata de coaja, se strivesc ca la piure impreuna cu mazarea fiarta. Se amesteca cu mirodeniile, sarea si pesmetul. Din compozitie, se fac chiftele care se turtesc putin. Tavaliti-le prin putin pesmet.

Intr-o tigaie de marime medie, se pun circa 2 linguri ulei, nu mai mult. Se incinge suficient uleiul, coaceti aloo tikki pe ambele parti la foc potrivit, pana se rumenesc.
Denumire originala - Aloo Tikki
Se pot face si cu alte legume in loc de mazare, exemplu: ceapa ... morcov ... vinete ... etc. Mirodeniile se pun dupa gust, atat si cantitatea lor. Se servesc calde, asa simple, cu chutney/sos de menta, tamarind sau alte sosuri din bucataria indiana.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti