Chiftele Indiene

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 100 gr mazare (din conserva) ghimbir ras
  • 1 lingura de boia dulce
  • 2 lingurite de curry sau curcuma
  • boia picanta
  • coriandru
  • 4 linguri de pesmet
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se curata de coaja, se strivesc ca la piure impreuna cu mazarea fiarta. Se amesteca cu mirodeniile, sarea si pesmetul. Din compozitie, se fac chiftele care se turtesc putin. Tavaliti-le prin putin pesmet.

Intr-o tigaie de marime medie, se pun circa 2 linguri ulei, nu mai mult. Se incinge suficient uleiul, coaceti aloo tikki pe ambele parti la foc potrivit, pana se rumenesc.
Denumire originala - Aloo Tikki
Se pot face si cu alte legume in loc de mazare, exemplu: ceapa ... morcov ... vinete ... etc. Mirodeniile se pun dupa gust, atat si cantitatea lor. Se servesc calde, asa simple, cu chutney/sos de menta, tamarind sau alte sosuri din bucataria indiana.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa