Chiftele din vinete, urzici vii si ciuperci

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 vinete
  • -1 castronel de ciuperci de padure, gata fierte
  • -o bila cat un pumn de urzici vii, gata fierte si congelate din primavara
  • -2 cepe
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 lingurita de sare
  • -1 lingurita de oregano
  • -3 linguri de faina de grau
  • -4-5 felii de paine
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se coc vinetele, se curata si se clatesc, apoi se dau prin masina de tocat carne. Tot prin masina de tocat, dam si ciupercile, urzica vie, ceapa si usturoiul. Adaugam peste aceasta compozitie, sare, oregano, faina de grau si painea umezita cu apa si apoi scursa, si omogenizam foarte bine compozitia.

Punem tigaia pe foc si, cand se incinge, adaugam ulei, luam cu o lingura compozitie din castron si punem in tigaie, la prajit, apasam nitel peste chiftea sa devina plata. Le prajim pe ambele parti.

Sa aveti pofta dragilor!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti