Chiftele de Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • •400 gr de ciuperci champignon proaspete
  • •1 ou
  • •1/2 ceapa
  • •o bucata de unt cat o nuca
  • •1 linguri de faina
  • •1 lingura de pesmet
  • •1 lingurita praf de usturoi sau 1-2 catei de usturoi tocat marunt
  • •patrunjel proaspat tocat marunt
  • •1 lingura de branza rasa gen parmigiano/parmezan
  • •sare
  • •piper
  • •ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se taie bucati, se fierb in apa sarata cam 4 minute, se scurg bine. Se maruntesc cu blenderul. Se amesteca cu oul, faina, pesmetul, praful de usturoi, ceapa tocata marunt si calita in unt, patrunjelul tocat, branza rasa, sare si piper.

Compozitia poate rezulta cam moale... dar este normal. Se mai poate pune o lingura in plus de pesmet... daca vreti. Se formeaza chiftele cu mainile ude de apa, se tavalesc bine prin faina. Se frig in ulei fierbinte la foc mediu, potrivit pe ambele parti.
Se servesc calde, dar mie mi-au placut si reci.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...