Cartofiori cu Rozmarin

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 900g cartofiori tineri
  • spalati
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 catei de usturoi
  • curatati si tocati
  • Sare si piper negru
  • dupa gust
  • 2 lingurite de rozmarin proaspat tocat sau ½ lingurita rozmarin uscat

Mod de preparare

Incalziti untul si uleiul intr-o tigaie, cu coaja de portocala, usturoiul, sarea, piperul si rozmarinul. Puneti cartofii si amestecati.

Puneti polita in bolul de sticla al cuptorului. Puneti cartofii direct pe polita. Reglati temperatura la 180 grade c si lasati-i sa se friga 45 minute.
Pont: Daca aveti cartofi mai mari taiati-i in jumatate sau sferturi inainte de a-i frige.

- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen

(sursa: Iuliajewel)

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.