Cartofi noi cu hulughite si smantana

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 kg cartofi noi
  • -5 fire de ceapa verde (dar sa fie mari si ramuroase)
  • -3-4 linguri ulei
  • -1 castron mare de hulughite,fierte si taiate felii
  • -600 gr smantana
  • -sare dupa gust
  • -3 foi de dafin
  • -amestec de condimente
  • -4 catei de usturoi
  • -faina de malai alb pentru mamaliguta

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca si se pune la undit cu putin ulei. Cand ceapa este patrunsa, se adauga cartofii curatati si taiati in bucati mari, se pune sare, amestec de condimente, apa cat cuprinde, foi de dafin. Se pune un capac pe oala si se fierbe totul la foc potrivit. Cand totul este fiert, se adauga ciupercile taiate, se potriveste de sare si se mai lasa la fiert inca vreo cinci minute, apoi se opreste focul.
Se curata usturoiul si se face mujdei, se amesteca cu smantana si se toarna in oala, se amesteca usor si se serveste cu mamaliga din malai alb.

O reteta abslout delicioasa. Sa aveti pofta dragilor!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata

Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj