Cartofi in Evantai cu Cascaval

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,2 kg cartofi lunguieți
  • unt pt ungerea tavii
  • sare piper alb
  • 40 g unt
  • 75 g cascaval
  • verdeturi proaspete

Mod de preparare

Se curata cartofi, se spala si se usuca bine prin stergere cu un prosop de hartie. Se cresteaza cartofii pe lungime, in feliuțe, dar fara a taia feliile de tot. In acest fel cartofi vor ramane intregi. Se preincalzeste cuptorul. Se unge bine cu unt un vas termorezistent. Se trage de fiecare cartof astfel incat sa se desfaca sub forma unui evantai. Se aseaza in vas si se contimenteaza cu sare si piper. Se presara untul deasupra.

Se introduce tava in cuptorul fierbinte (pozitia 2-3) si se coace timp de aproximativ 35 min, pana ce cartofii devin aproape moi. Intre timp se da cascavalul pe razatoare. Se presara cașcavalul peste cartofi si se mai lasa la cuptor 15 minute.

In acest timp cașcavalul se topeste peste cartofi formand o crusta maroniu-aurie. Se presara verdeturile tocate marunt si se serveste fierbinte.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.