Cartofi cu Ciuperci si Costita

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 250 gr ciuperci champignon sau alt tip
  • 130 gr costita afumata
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2 linguri ulei masline
  • patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata cartofii si ciupercile, se taie in felii destul de groase. In tigaie punem costita fasii (sau cubulete) cu uleiul sa se rumenesca nitel. Adaugam cartofii si ciupercile, saram si adugam vinul, lasam sa se evaporeze, la foc mai mare.

Dupa aceea, acoperim cu un capac si coacem la foc mediu, pentru circa 20-25 minute. Daca scade apa lasata de la ciuperci, adaugam noi putina, pana cand cartofii sunt gata. La sfarsit adaugam patrunjel tocat... si piper, daca dorim.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.